Slider

KIWA Tankinstallaties

Tankinstallaties zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten, zo heeft u deze keuze uit kunststof, staal, rond, vierkant etc. Olie & Benzine H. van Dijkhuizen heeft een ruim assortiment waaruit u kunt kiezen.

Speciaal voor onze klanten hebben wij opgeleide mensen welke op de hoogte zijn van de laatste wetten en regels. 1 januari 2015 is er veel veranderd omtrent regelgeving voor dit soort installaties, wij kunnen u hierover alles vertellen en samen met u een passende oplossing zoeken voor uw eisen en wensen.

Kunststof installaties

Kunststof tanks zijn tanks in een lekbak met deksel. De tanks zijn in verschillende capaciteiten leverbaar deze zijn 1300L 2500L 5000L. dan is er nog een keuze uit verschillende pompen. Er kan een panter56/72 met een telwerk en filter of een Cube 56/72 met filter. En voor groot verbruik kan er een E120 met 90 Liter per min of een pomp met registratie gemonteerd worden.

Onze kunststof tanks voldoen aan de eisen voor opslag in bovengrondse tankinstallaties volgens de KIWA beoordelingrichtlijnen BRL-K903/8en BRL-K21002

Deze tank is standaard voor zien van een over vulbeveiliging en vulkoppeling. Een pijl set om de vloeistof hoogte in de tank te meten. Er wordt een vaste trap aan de tank gemonteerd om veilig te kunnen vullen en pijlen. Er wordt een ontluchting buis gemonteerd deze moet in de buiten lucht uitmonden en is voor zien van een vlam keren rosten deze is geplaatst op 3 meter hoogte. Kunstof tanks mogen buiten tegen ontbrand gebouw of in de vrij ruimte geplaatst worden, binnen is ook mogelijk maar dan zal de ontluchting van de tank naar buiten worden gebracht.

Stalen installaties

Stalen tanks zijn dubbelwandig, deze tanks hebben geen aparte lekbak nodig. De tanks zijn in verschillende capaciteiten leverbaar, stalen tanks zijn al leverbaar vanaf 600L en kunnen bovengronds en binnen worden geplaatst tot wel 15.000L. Ook is het bij staal weer mogelijk om uit verschillende pompsets te kiezen. Er kan een panter56/72 met een telwerk en filter of een Cube 56/72 met filter. En voor groot verbruik kan er een E120 met 90 Liter per min of een pomp met registratie gemonteerd worden.

Onze stalen tanks voldoen aan de eisen voor opslag in bovengrondse tankinstallaties volgens de KIWA beoordelingrichtlijnen BRL-K903/8en BRL-K21002

Deze tank is standaard voor zien van een over vulbeveiliging en vulkoppeling. Een pijl set om de vloeistof hoogte in de tank te meten. Er wordt een vaste trap aan de tank gemonteerd om veilig te kunnen vullen en pijlen. Er wordt een ontluchting buis gemonteerd deze moet in de buiten lucht uitmonden en is voor zien van een vlam keren rosten deze is geplaatst op 3 meter hoogte. Stalen tanks mogen buiten worden geplaatst, zowel tegen muren als in de openheid is mogelijk. Binnen is ook mogelijk maar dan zal de ontluchting van de tank naar buiten worden gebracht.

KIWA certificering

Conform het Nieuwe Activiteitenbesluit dienen vanaf 1 januari 2015 alle diesel opslagtanks te zijn voorzien van een tankcertificaat en een installatiecertificaat. De installatie van een nieuwe dieselolietank mag alleen worden uitgevoerd door een erkend installatiebedrijf en moet gebeuren volgens de BRL-K903. Op basis van het tank en installatiecertificaat kan de gemeente beoordelen of de tank goed is geïnstalleerd en of de tank voldoet aan de gestelde kwaliteitseisen.

Meer informatie:

Voor meer informatie over onze producten neemt u contact met ons op. U kunt telefonisch contact met ons opnemen via 0344 61 47 34 of gebruik onderstaande knop.